Odobren projekt nabavke posuda za plastiku i biokompostera

Odobren projekt nabavke posuda za plastiku i biokompostera

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Općini Gornji Kneginec projekt nabavke posuda za plastiku i biokompostera za domaćinstva, te je Općini dostavio prijedlog Ugovora.
Potpisom dostavljenog ugovora Općina Gornji Kneginec je suglasna da se Fond prijavi na Ograničeni poziv za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, kojeg će Ministarstvo za zaštitu okoliša i energetike objaviti u svojstvu podredničkog tijela razine 1, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.
Temeljem iskaza interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, Fond procjenjuje ukupan iznos nabave za Općinu Gornji Kneginec na iznos od 644.541,80 kuna.
Od tog iznosa, 85% prihvatljivih troškova nabavke spremnika financirati će se iz navedenog Operativnog plana, a preostala sredstva u visini do 15% osigurati će se u proračunu Općine Gornji Kneginec.
Projekt obuhvaća nabavu 1.720 kanti za plastiku (umjesto sadašnjih žutih vreća), te 1.350 biokompostera koji će biti podijeljeni domaćinstvima koja neće preuzeti kante za biootpad. Navedena oprema biti će nabavljena putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a mještanima će navedena oprema biti podijeljena besplatno.