Ministar Čorić obišao radove na području općine

Ministar Čorić obišao radove na području općine

U sklopu posjeta Varaždinskoj županiji danas je radove na izgradnji kanalizacije, u sklopu projekta Aglomeracije, obišao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić u pratnji generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića.
Tom prigodom ministar Čorić sa suradnicima obišao je radove na izgradnji kanalizacije na državnoj cesti na Varaždin Bregu, na dionici od Hotela Lagus prema restoranu Varaždinbreg. Vrijednost ukupnih radova na Aglomeraciji Varaždin je 855 milijuna kuna, dok je sam Ugovor A-4 „Dogradnja sustava odvodnje - Općina Beretinec, Sveti Ilija, Gornji Kneginec i Trnovec Bartolovečki“, ukupne vrijednosti 75 milijuna kuna.
Na području općine radovi su se do sad odvijali na području naselja Turčin u Zagrebačkoj ulici, ulici Vladimira Nazora te Kolodvorskoj, te na državnoj cesti kroz naselje Varaždin Breg.
Na području Općine Gornji Kneginec odraditi će se radovi vrijednosti 5,3 milijuna kuna, prigodom kojih će se izgraditi 2,7 km cjevovoda, dvije crpne stanice i dva retencijska bazena.
Iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova projekta od strane Općine Gornji Kneginec iznosi 823 tisuće kuna bez PDV-a.
Općina Gornji Kneginec jedna je od rijetkih općina koja je sama već ranije izgradila 32 km kanalizacijskog sustava, te su radovi koji se izvode prigodom projekta aglomeracije većim dijelom u cilju objedinjavanja i poboljšanja postojećog sustava, te njegovog stavljanja u punu funkciju.
U Turčinu, u ulicama Dubrava i Vukovarska će se postojeći odvodni sustav iskoristiti isključivo za odvodnju oborinske vode sa kolnika i iz kanala uz prugu izravno u potok Cukavec, a izgraditi će se potpuno novi kanalizacijski sustav samo za fekalne vode koji će se spojiti na kolektor iza Vukovarske ulice, te će se napraviti spoj kanalizacije iz Topličke ulice u kanalizacijski sustav poduzetničke zone Kneginec u ulici Mavra Schlengera.
Nakon toga prići će se radovima na izgradnji dva velika kišna preljeva (retencijska bazena), i to na početku Radničke ulice u Knegincu Donjem te kod Melinca (Ranč), gdje će se izgraditi i spoj kanalizacijskog kolektora u duljini od 280 metara, te spajanje postojeće kanalizacije iz smjera Topličke ulice ispod potoka Mozdernjak na navedeni kolektor.
Izgraditi će se i kanalizacija na početku Dugog Vrha, od Kolodvorske do početka šume Cukavec, te će se u Šemigovoj grabi uz već postojeći sustav oborinske kanalizacije napraviti i sustav fekalne kanalizacije koji će tlačnim vodom pumpati fekalne vode na spoj kanalizacije u Školskoj ulici, odakle će dalje gravitacijom ići u kanalizacijski sustav.

Galerija slika