Započeli radovi na izgradnji kružnog toka

Započeli radovi na izgradnji kružnog toka

U utorak, 29. ožujka održana je koordinacija svih subjekata uključenih u izgradnju kružnog toka između tvrtki Ytres i Lumini na spojnoj cesti D 528 prema naplatnoj postaji na autocestu Goričan-Zagreb. Koordinaciji su nazočili predstavnici Hrvatskih cesta, nadzorni inženjeri, predstavnici izvođača radova, predstavnici tvrtki Ytres i Lumini, te načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.
Investitor su Hrvatske ceste d.o.o. koje su i provele javni natječaj na kojem je kao najpovoljniji ponuđač izabrana tvrtka Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina.
U samu izgradnju navedenog rotora uključili su se i tvornica YTRES te trgovački centar Lumini koji će sufinancirati svaki „svoj“ građevinski dio prometnog pristupa predmetnom rotoru, čime su na sebe preuzele financiranje značajnog dijela izgradnje.
Vrijednost radova je ugovorena na iznos 4,4 milijuna kuna s PDV-om, od čega 1,45 milijuna kuna financiraju Hrvatske ceste, a ostatak tvrtke Ytres i Lumini.
Već danas započelo se sa postavljanjem vertikalne prometne signalizacije za privremenu regulaciju prometa koja će važiti tijekom radova na izgradnji rotora, a od sutra započinju i građevinski radovi. Tijekom radova promet će se odvijati naizmjence jednim prometnim trakom.
Mole se vozači da se tijekom radova, koji trebaju završiti do kraja lipnja ove godine, pridržavaju privremene regulacije prometa.