Sanacija klizišta na Haliću

Sanacija klizišta na Haliću

Počela je sanacija jednog od najopasnijih županijskih klizišta na Haliću. Na toj prometnici gdje je tijekom lanjske zime na nekoliko mjesta odklizila cesta, prioritet za sanaciju dobilo je upravo ovo najkritičnije klizište nasuprot kućnog broja 215.
Obzirom da se radi o županijskoj prometnici, radove na sanaciji klizišta provodi Županijska uprava za ceste, a klizište se mora sanirati prije zime kako bi se spriječila potencijalna opasnost koja bi dovela do potpunog zatvaranja ceste.
Halić je, kao trusno područje, veliki problem i zbog guste naseljenosti i izgrađenosti, pa postoji opasnost i za ljude i njihove domove.
Veliki problem na ovom dijelu Varaždinbrega je i ljudski faktor. Iako je Halić poznat kao trusno područje, neki stanovnici pri dogradnji kuća ili uvođenju infrastrukture interveniraju u prirodu i time narušavaju ionako lošu stabilnost.
U Varaždinskoj županiji ima još pedesetak klizišta koja čekaju sanaciju. Istovremeno s otvaranjem sve većeg broja klizišta, ŽUC-u je smanjen proračun za čak 10 milijuna kuna, zbog čega njihovo saniranje ide sporim tempom.