Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

U četvrtak 19. srpnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, a pozivu na svečanu sjednicu odazvali su se brojni uzvanici iz političkog, kulturnog, poslovnog i društvenog života Varaždinske županije, pa i šire.
Nakon prigodnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Miroslava Bubnjarića i općinskog načelnika Gorana Kaniškog, čestitke okupljenim vijećnicima i uzvanicima uputili su načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić, varaždinski župan Radimir Čačić, član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić u svojstvu izaslanika potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Predraga Štromara, te saborski zastupnik Anđelko Stričak kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske.
Na svečanoj sjednici predsjednik Općinskog vijeća i općinski načelnik uručili su nagrade za iznimna dostignuća značajna za Općinu Gornji Kneginec.
Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Udruzi vinogradara i voćara „Varaždin Breg.
Udruga vinogradara i voćara „Varaždin Breg“ osnovana je 1996. godine. Udruga uspješno djeluje više od 20 godina, inicijator je održavanja zajedničkih izložbi vina, a prošle godine uspješno je u suradnji s još 6 vinogradarskih udruga organizirala 14. zajedničku izložbu vina "Zlatna kapljica" na kojoj je ocijenjenjeno gotovo 350 uzoraka vina.
Nagrada za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec dodijeljena je Sportskom ribolovnom društvu „Ostriž“ Kneginec.
Sportsko ribolovno društvo „Ostriž“ Kneginec osnovano je 1997. godine. Dvadesetak zaljubljenika u prirodu i ribolov počelo je prije više od dvadeset godina uređivati napuštene i devastirane ribnjake Dubravka u Gornjem Knegincu. Članstvo je dobrovoljnim radom uredilo dva hektara ribnjaka, a uz pomoć Općine Gornji Kneginec i sponzora kontinuirano uređuju i oplemenjuju prostor ribnjaka i danas.
Nagrada za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec dodijeljena je i članovima Zbora sv. Marije Magdalene iz Gornjeg Kneginca.
Župni zbor sv. Marije Magdalene iz Gornjeg Kneginca zaplovio je u život župe 1988. godine uz svesrdnu podršku vlč. Zvonimira Rabuzina i zauzimanjem sadašnje voditeljice zbora učiteljice Antonije Bobek.
Sljedećih godina postali su lijepa zajednica koja broji od 35 do 40 članova. Zbor je dobio više priznaja i diploma za svoj dugogodišnji rad.
Općinski načelnik dodjelio je i tri diplome Općine Gornji Kneginec. Prvu je dodijelio Karlu Hruškaču iz Donjeg Kneginca, kojem je diploma dodjeljuje za iznimna postignuća na Prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom održanom u Zagrebu 30. lipnja – 1. srpnja 2018. godine. Na prvenstvu su Karlo Hruškač i njegova kobila Santa (trenerica Petra Carstens) postali prvaci Hrvatske u paradresurnom jahanju.
Općinski načelnik dodijelio je diplomu Općine Gornji Kneginec i Nogometnom klubu DUBRAVKA-ZAGORAC, za postignute rezultate na županijskom natjecanju.
Dubravka-Zagorac je osvojila naslov prvaka Prve županijske nogometne lige. Uspjeh je to ekipe koja je imala jedno turbulentno razdoblje unutar nekoliko godina s obzirom da je provedeno spajanje klubova Dubravke iz Turčina i Zagorca iz Donjeg Kneginca.
Zahvaljujući odličnim igračima, vodstvu kluba,te navijačima, klub će sljedeće godine igrati u 4. ligi Čakovec-Varaždin.Također, klub ima školu nogometa u koju je uključeno šezdesetak djece u više kategorija te postižu zapažene rezultate.
Diplomu Općine Gornji Kneginec općinski načelnik dodijelio je i Vatrogasnoj zajednici Općine Gornji Kneginec.
Diploma je dodijeljena za osobite zasluge i iznimna postignuća u vatrogastvu. Također, za dugogodišnju humanitarnu djelatnost na zaštiti od požara i spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara, a u prigodi 25. obljetnice osnutka i kontinuiranog djelovanja Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec.
U nastavku sjednice uslijedio je slijedi kratki kulturni program tijekom kojeg su nastupili učenici Osnovne škole Kneginec Gornji, Ana Novotni i Petar Pintarić, uz pratnju mentora, profesora, Josipa Levatića.
Ana Novotni, učenica šestog razreda OŠ Kneginec Gornji, izvela je pjesmu „Črlena hiža“, a Petar Pintarić, učenik trećeg razreda, nastupio je s pjesmom „Na Sleme“.