„Kajkavska bajka“ na 7. Festivalu kajkavskih običaja i pjesama „Poišči kaj“

„Kajkavska bajka“ na 7. Festivalu kajkavskih običaja i pjesama „Poišči kaj“

Ni ovoga puta kneginečka publika nije propustila poslušati kajkavsku, glazbenu bajku, na Sam Uskrsni ponedjeljak, 22.travnja, na festivalu kajkavskih običaja i pjesama „Poišči kaj“.
Pred publikom okupljenom u sportskoj dvorani OŠ Kneginec Gornji s radošću su nastupili: Gordana Ivanjek Tušek, TS Taliri, TS Tamburaši bez imena, TS Indigo, TS Lajk, Župni zbor sv. Marije Magdalene, MPZ Podravina, Tena Kramar i tamburaški orkestar Varažinske glazbene udruge, Ana Novotni i tamburaški orkestar OŠ Kneginec Gornji, Dominik Pofuk, KUD «Knegingrad», mališani dječjeg vrtića «Bubamara» te zbor Runolist.
I ovoga puta naš dragi „kaj“ pružio je i posjetiteljima i izvođačima svu svoju naklonjenost, odanost, ljubav i vjernost. Baš kao zov rodne grude, pružio nam je svu svoju sigurnost, poput one uz toplo ognjište.
Pozvani na „bajkovito putovanje“, posjetitelji su imali priliku, pjesmom „otputovati“, zagorskim bregima koji na svakom koraku nude mir, intiman dodir s prirodom i otvorene dlanove gostoljubivih i srdačnih domaćina. Bilo je nezaboravno, inspirativno i ugodno, u zelenim vinogradima, drvenim klijetima, perivojima, kurijama i dvorcima uz slasne delicije na tanjuru i u čaši o čemu je pjevano u domaćoj popjevki.
Na kraju, nadahnuti neprocjenjivim nasljeđem, ponosno smo se, tek nakratko, oprostili od običaja, pjesama i starina.
Nek nam živi naš dragi kaj, jezik pjesništva, i neka još dugo bude snaga i otpornost naše kajkavske baštine.