Vatrogasci posjetili dječji vrtić Bubamara

Vatrogasci posjetili dječji vrtić Bubamara

U utorak, 28. svibnja pripadnici DVD-a Kneginec Gornji posjetili su Dječji vrtić Bubamara u Gornjem Knegincu, a povodom obilježavanja Mjeseca zaštite od požara. Nakon upućenog pozdrava mališanima, prikazana im je prezentacija prilagođena njihovom uzrastu o tome tko su vatrogasci i koje poslove obavljaju, te kako postupiti u slučaju opasnosti i na koji način pozvati pomoć.
Nakon prezentacije vatrogasci su djecu upoznali s vatrogasnom opremom koju koriste na intervencijama, a dvojica vatrogasaca dočarala su im kroz kratku vježbu kako izgleda gašenje požara u objektu. Po završetku predavanja polaznici vrtića uputili su se na prostor ispred zgrade vrtića gdje su rušili mete pomoću mlaza vode iz navalnog vozila i brentače, te su sudjelovali u igrama koje su im priredili vatrogasci.
Posjet vatrogasaca izazvao je kod djece ushit i veliko veselje, a za nagradu radi zalaganja, vatrogasci su ih počastili grickalicama i slatkišima. Isto tako dogovoren je posjet mališana vatrogascima na Danu otvorenih vrata DVD-a Kneginec Gornji koji će se održati 06. lipnja 2019. godine.

Galerija slika