Započela gradnja vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Gornji

Započela gradnja vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Gornji

U četvrtak, 18. srpnja ove godine svečano je obilježen početak radova na izgradnji vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Gornji.
Navedenog dana, u 16 sati, uz prisustvo članova dobrovoljnih vatrogasnih društava i mještana, u temelje novog vatrogasnog objekta položena je povelja koju su supotpisali općinski načelnik Goran Kaniški i predsjednik DVD-a Kneginec Gornji Davorin Cvek.
Povelju su u kamen temeljac, uz nazočnost općinskog načelnika Gorana Kaniškog, zajednički položili predsjednik DVD-a Kneginec Gornji Davorin Cvek i zapovjednik DVD-a Vjekoslav Vugrinec. Kamen temeljac blagoslovio je kneginečki župnik vlč. Tihomir Kosec.
Nakon što je potpisan ugovor za gradnju doma DVD Gornji Kneginec, a temeljem provedenog javnog natječaja i odluke Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, u ponedjeljak, 17. lipnja općinski načelnik Goran Kaniški sklopio je sa tvrtkom GRADIS d.o.o. Ugovor o izgradnji vatrogasnog doma DVD-a Gornji Kneginec.
Predmet ugovora su radovi na prvoj fazi izgradnje vatrogasnog doma vrijedni 2 milijuna kuna, a ukupni procijenjeni iznos potreban za kompletnu izgradnju vatrogasnog doma iznosi preko 4 milijuna kuna.
Prvu fazu izgradnje Vatrogasnog doma DVD-a Gornji Kneginec sa 225 tisuća kuna sufinancira i Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.
Radovi na prvoj fazi izgradnje vatrogasnog doma moraju završiti u roku od 180 radnih dana od početka radova.
Vatrogasni dom će biti smješten u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, nedaleko od osnovne škole i dječjeg vrtića. Imat će toranj za uvježbavanje, a u zgradi, koja se sastoji od prizemlja i dva kata, nalaziti će se garaže za vatrogasna vozila, garderobe, sanitarni čvor i tuševi, praonica, skladište, radiona, prostor za opremu, tehnička soba, prostorije za sastanke, arhiv, spavaonice, čajna kuhinja i ostale potrebne prostorije. Na parceli će se urediti parkiralište, poligon za uvježbavanje te zelene površine.