Karamarko u posjetu Općini

Karamarko u posjetu Općini

Predsjednik HDZ-a i saborski zastupnik g. Tomislav Karamarko u četvrtak je obišao Varaždinsku županiju gdje ga je dočekao potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak sa suradnicima. Najprije je kod nedavno svečano otkrivenog spomenika PUMAMA odao počast, a potom se u razgovoru sa vodstvom Udruge 7. gbr. PUMA upoznao s njihovim ratnim putem.

Potom se uputio u Općinu Gornji Kneginec gdje ga je primio općinski načelnik Goran Kaniški koji je predsjednika upoznao s Poduzetničkom zonom Kneginec.

„U Poduzetničkoj zoni Kneginec posao je našlo preko tisuću tristo osoba, većinom u proizvodnim djelatnostima. Do sada je u nju uloženo preko milijardu kuna privatnog i javnog novca. Mi u Općini Gornji Kneginec znamo štititi zakonske i poslovne interese investitora i uvijek im stojimo na raspolaganju, zato kod nas i ulažu. Potencijale naše Zone prepoznali su brojni investitori, njih ukupno 62, od kojih neki tek planiraju realizirati svoje investicije. Promatrano prema područjima djelatnosti, dominantan je utjecaj prerađivačke industrije, a znatno manji trgovine. Poduzetnici s područja općine Gornji Kneginec u proteklom jednogodišnjem razdoblju ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 766 milijuna kuna, od čega se preko 500 milijuna odnosi na izvoz što je više od nekih hrvatskih županija.Vjerujem da su to odlični rezultati za općinu sa 5 tisuća stanovnika!" izjavio je g. Goran Kaniški, HDZ-ov načelnik općine u četvrtom mandatu.

karamarko 2 karamarko 3

Odgovarajući na novinarska pitanja Karamarko je izrazio zadovoljstvo viđenim. Kaže da je i u Knegincu i u Jalžabetu riječ o zdravim gospodarskim inicijativama i da ga veseli otvaranje velikog broja radnih mjesta. S druge strane uputio je kritiku spram vlati, koja je gotovo potpuno smanjila manevarski prostor poduzetnicima za pokretanje novih inicijativa i otvaranje radnih mjesta.
Osudio je najavu uvođenja novih poreza, ali ga to ne čudi jer se inače aktualna Vlada bavi samo uvođenjem novih poreza. Ističe da su u potpunosti zanemarili poticanje, stvaranje uvjeta za nove investicije i da je to jako loše za cjelokupnu gospodarsku situaciju.
Karamarko je najavio da kada HDZ na slijedećim izborima preuzme ponovo odgovornost za vođenje Hrvatske,da će voditi uravnoteženu poreznu politiku.
- Bitno je da se potiče poduzetništvo, da mali i srednji poduzetnici dobiju manevarski prostor. Porezi sami po sebi ne donose ništa, to je jedan zatvoreni krug u kojem se vrtimo i jedna spirala koja vodi prema dnu. Poreznog obveznika treba njegovati. Treba mu omogućiti da je državi u stanju plaćati porez – pojasnio je Karamarko.

- HDZ svojim programom omogućava svim poduzetnim ljudima da naprave ono što znaju napraviti. Da otvaraju radna mjesta i da budu sposobni plaćati poreze. Osnovno što treba napraviti je potaknuti gospodarstvo da normalno funkcionira, da mali i srednji poduzetnici dožive jedan uzlet i da stvorimo jaki srednji sloj u Hrvatskoj – zaključio je Karamarko.

Karamarko je ujedno podsjetio na nedavno održan investicijski Forum stranke najavljujući da će upravo HDZ stvoriti uvjete gospodarskog razvoja, ravnomjerno u svim dijelovima Hrvatske. Što se tiče aktualne Vlade Karamarko kaže da je zaista vrijeme za prijevremene parlamentarne izbore što su zatražili i sindikati. Karamarko je čak ponudio i termin da se prijevremeni izbori održe kad i predsjednički radi uštede.

Nakon Općine Gornji Kneginec, predsjednik Karamarko posjetio je Općinu Jalažabet, a svoj boravak u Varaždinskoj županiji Karamarko je završio motivacijskim skupom stranke u Gornjem Knegincu.