Direktna dostava pomoći za poplavljene u Pounju

Direktna dostava pomoći za poplavljene u Pounju

Nakon što je jučer Općina Gornji Kneginec svu prikupljenu pomoć predala u Hrvatski crveni križ u Varaždinu, a koju su donirali građani za stradale u poplavama u Slavoniji, danas ujutro izaslanstvo Općine Gornji Kneginec krenulo je sa dva vatrogasna kombi vozila put Hrvatske Kostajnice gdje će direktno ugroženim građanima predati pomoć u vidu prehrambenih namirnica i ostalih higijenskih te životnih potrepština.


Današnja akcija se odvija u suradnji sa Udrugom Specijalne policije „OSA" iz Siska i 2. gbr „GROM". Namirnice u vidu prehrambenih artikala, praška za pranje rublja, dječjih potrepština i ostalih životnih potrepština kupljene su sredstvima Proračuna Općine Gornji Kneginec, a veću količinu svojih proizvoda (tjestenine, rezanci, pereci, slanci...) za pomoć poplavljenima u Hrvatskoj Kostajnici donirala je i Pekara KLAS d.o.o.


U izaslanstvu Općine su i općinski načelnik Goran Kaniški te njegov zamjenik Robert Đuranec, a svoja vozila za prijevoz namirnica ustupila su dobrovoljna vatrogasna društva Kneginec Gornji i Kneginec Donji.