Općina će sufinancirati nabavku udžbenika za osnovnoškolce

Općina će sufinancirati nabavku udžbenika za osnovnoškolce

Nakon što je potpuno nepotrebno u vrijeme krize u Hrvatskoj nadležno ministarstvo krenulo u projekt izmjene udžbenika za osnovne škole, a što je stvorilo velike probleme većini roditelja u osiguravanju financijskih sredstava za kupnju istih, Općina Gornji Kneginec nastojati će interventnim sredstvima iz općinskog Proračuna pomoći svojim žiteljima.

Općina Gornji Kneginec sufinancirati će kupnju udžbenika za učenike koji žive na području Općine Kneginec Gornji od 1. do 8. razreda osnovne škole u financijskom iznosu do 200,00 kuna po učeniku, za što će se izdvojiti iz općinskog Proračuna preko 80 tisuća kuna.

Način na koji će se provoditi projekt sufinanciranja je slijedeći:
- škola će za svaki razred odabrati udžbenike u vrijednosti ukupno do 200,00 kuna po učeniku iz konačnih lista odabranih udžbenika i pripadajućih nastavnih sredstva koje su objavljene po županijama za svaku školu.
- pri odabiru udžbenika škola mora voditi računa da se radi o udžbenicima koji nisu ujedno i radne bilježnice, te će o odabiru obavijestiti učenike i njihove roditelje.
- škola će izvršiti nabavku udžbenika za potrebe školske knjižnice, a učenici će zadužiti udžbenike preko školske knjižnice na početku školske godine, te ih na kraju školske godine neoštećene vraćaju u knjižnicu.

Također, obavještavamo roditelje da će se i Varaždinska županija uključiti u projekt sufinanciranja kupnje udžbenika, ali samo za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole sa dodatnih 200,00 kn po učeniku, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta priprema Pravilnik o nabavi udžbenika za djecu hrvatskih branitelja, te korisnika socijalnih pomoći.