Novi režim rada semafora na raskrižju u Turčinu

Novi režim rada semafora na raskrižju u Turčinu

Na raskrižju državne ceste D3, lokalne ceste 25 077 i Kolodvorske ulice u Turčinu u četvrtak od 12 sati izmijenjen je režim rada semafora.
Do promjene režima došlo je radi zaštite svih sudionika u prometu, a posebno djece i drugih pješaka te poboljšanja protočnosti prometa vozača koji se uključuju iz smjera lokalne ceste 25 077 i Kolodvorske ulice. Režim rada mijenja se tako iz moda trepćućeg žutog svjetla u redovan režim rada semafora.
Ovim putem skrećemo pozornost vozačima da prilikom nailaska na raskrižje obrate pozornost i prilagode brzinu kretanja kako bi poštivali svjetlosne oznake.
Pješaci su dužni poštovati svjetlosne znakove i kolnik prelaziti u trenutku upaljenog zelenog svjetla, a s obzirom da se radi o režimu detektorskog modula prelaska kolnika pritiskom na najavni uređaj potrebno je prethodno najaviti svoj prelazak.

Zbog učestalih prometnih nesreća i te svakodnevnih prekoračenja brzine i opasnih koćenja osobnih i teretnih vozila Općina Gornji Kneginec je još od svibnja 2014. godine predlagala nadležnim službama da poduzmu sve potrebne aktivnosti kako bi se izbjegle prometne nesreće i kako ne bi došlo do ugrožavanja ljudskih života.