Potpisani ugovori za javne radove

Potpisani ugovori za javne radove

U ponedjeljak, 04. svibnja ove godine, općinski načelnik Goran Kaniški i zamjenik Robert Đuranec primili su u općinskim prostorijama nezaposlene sugrađane odabrane putem Zavoda za zapošljavanje Varaždin za rad na javnim radovima na području Općine Gornji Kneginec, a koji su zadovoljili uvjete za uključivanje u program javnih radova.
S obzirom da je nezaposlenost u Republici Hrvatskoj svakim danom sve veća, program javnih radova prilika je za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba, odnosno kategorije ljudi koji zbog svojih godina starosti ili zdravstvenog statusa sve teže pronalaze posao u privatnim tvrtkama - istaknuo je Goran Kaniški.
U program javnih radova primljeno je 12 dugotrajno nezaposlenih radno sposobnih osoba, od čega 7 muških i 5 ženskih osoba. Zaposleni će raditi na revitalizaciji javnih zelenih površina, čišćenju divljih deponija te drugim poslovima vezanima uz uređenje općine. Ugovori o radu potpisani su na rok od šest mjeseci, a zaposlenima u programu javnih radova prilikom potpisa ugovora podijeljena je i zaštitna oprema.