Kneginečki mališani predstavili Austriju

Kneginečki mališani predstavili Austriju

I ove godine tijekom obilježavanja Europskog tjedna, u suradnji s Gradom Varaždinom i Društvom Naša djeca te dječjim vrtićima s područja Varaždinske županije, pripremljen je već tradicionalan program s dječjim vrtićima.

Mališani su ove godine pripremili "Mali Špancir Europom" , ove godine kod Starog grada, čime se nastavlja tradicionalno prikazivanje Europe očima djece, a događaj se održava danas, 7. svibnja od 11 sati.

Europski tjedan manifestacija je koju Varaždinska županija obilježava od samih početaka i osnivanja županijskog Savjeta za europske integracije 2000. godine, s ciljem decentralizacije procesa informiranja i edukacije građana o pravima, obvezama koje proizlaze iz članstva u Europskoj uniji, te mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Dječji vrtić Bubamara već tradicionalno uključio se u obilježavanje Europskog tjedna, te su mališani iz kneginečkog dječjeg vrtića predstavili Austriju, te su prikazali njene znamenitosti i tradiciju, primjerice uprizorili su koncert orkestra klasične glazbe. Mališane je na Starom gradu u Varaždinu posjetio i općinski načelnik Goran Kaniški.