Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec

Polaganjem vijenca na mjesnom groblju i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, u utorak 21. srpnja nastavljeno je obilježavanje Dana općine Gornji Kneginec i zaštitnice župe sv. Marije Magdalene.
Istog dana, u 11 sati, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, a pozivu na svečanu sjednicu odazvali su se brojni uzvanici iz političkog, kulturnog, poslovnog i društvenog života Varaždinske županije i šire.


Nakon prigodnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Miroslava Bubnjarića i općinskog načelnika Gorana Kaniškog, čestitke okupljenim vijećnicima i uzvanicima uputio je i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić.
Okupljenima se prigodnim govorom obratio i međunarodni tajnik Hrvatske demokratske zajednice dr. Miro Kovač koji je bio izaslanik predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.
Na svečanoj sjednici predsjednik Općinskog vijeća i općinski načelnik uručili su nagrade pojedincima za iznimna dostignuća značajna za Općinu Gornji Kneginec.
Nagrada Općine Gornji Kneginec u 2015. godini za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec u zemlji i svijetu dodijeljena je Ivani Cvek Vidić iz Gornjeg Kneginca.
Svojim znanjem, marljivošću i upornošću Ivana Cvek Vidić uvelike je doprinijela radu Turističke zajednice Općine Gornji Kneginec, a posebice u organizaciji raznih manifestacija, od kojih valja istaknuti „Zapleši repu“, Poišči KAJ u Knegincu, Domaći cajti – dječji dramski susreti, Domaći cajti – dječji folklorni susreti, Veseli Varaždinbreg – tradicija u vinu, zanatima i običajima, te Božićni koncert u Knegincu.
Također je uručena i Diploma općinskog načelnika za zapažen rad u proteklom jednogodišnjem razdoblju, i to Damjanu Ivanjko, učeniku Osnovne škole Kneginec, za postignute uspjehe na školskim i izvanškolskim aktivnostima.