Započeli radovi na automatizaciji ŽCP u Vukovarskoj

Započeli radovi na automatizaciji ŽCP u Vukovarskoj

U utorak, 28. srpnja ove godine započeli su radovi na automatizaciji željezničko-cestovnog prijelaza u Vukovarskoj ulici u Turčinu.

Općinski načelnik Goran Kaniški uputio je u siječnju 2014. godine dopis direktoru HŽ-infrastruktura d.o.o.-Regionalna jedinica SJEVER, a zbog uočenih problema u prometu koji su nastali zbog ukidanja radnog mjesta kolodvorskog skretničara na željezničkom kolodvoru u Turčinu.

U svojem dopisu općinski načelnik zahtijevao je da se unutar kapaciteta Hrvatskih željeznica pronađe zadovoljavajuće tehničko rješenje koje bi skratilo vrijeme zatvaranja pružnog prijelaza u Turčinu, a sve u cilju normalizacije prometa i povećavanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Uprava Hrvatskih željeznica, nakon drugog dopisa-požurnice općinskog načelnika, odgovorila je dana 23. ožujka ove godine te izvjestila Općinu da su ugovoreni radovi, te je u tijeku izrada projektne dokumentacije osiguranja željezničko-cestovnog prijelaza.

Po završetku radova, prijelaz će biti osiguran automatskim uređajem koji će se od strane Varaždina uključivati nailaskom vlaka na uključne kontakte, a od strane kolodvora Turčin postavljanjem vožnje od strane prometnika vlakova, čime će se značajno smanjiti vrijeme zatvorenosti prijelaza.

Uz navedeno, urediti će se i pješačke staze preko pruge koje će biti osigurane svjetlosno-zvučnom signalizacijom.