Položen kamen temeljac za novi vatrogasni dom

Položen kamen temeljac za novi vatrogasni dom

U četvrtak, 18. svibnja ove godine svečano je obilježen početak radova na izgradnji vatrogasnog doma DVD-a Donji Kneginec.
Navedenog dana, u 16 sati, uz prisustvo članova dobrovoljnih vatrogasnih društava i mještana, u temelje novog vatrogasnog objekta položena je povelja koju su supotpisali općinski načelnik Goran Kaniški i predsjednik DVD-a Donji Kneginec Damir Vuk.
Povelju je u kamen temeljac, uz nazočnost općinskog načelnika Gorana Kaniškog, položio najstariji član DVD-a Kneginec Donji Mirko Keretić. Kamen temeljac blagoslovio je kneginečki župnik vlč. Tihomir Kosec.
Vrijednost izgradnje novog vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Donji iznosi 1,4 milijuna kuna, izvođač radova je tvrtka FORMA d.o.o. iz Varaždina, a rok za završetak radova je 150 radnih dana od dana uvođenja u posao.
Za navedeni projekt od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u okviru Programa podrške regionalnom razvoju odobreno je sufinanciranje u iznosu od 500 tisuća kuna, te je općinski načelnik već potpisao ugovor o sufinanciranju projekta s ministricom regionalnog razvoja Gabrijelom Žalac.