Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Polaganjem vijenca na mjesnom groblju i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, u četvrtak 20. srpnja nastavljeno je obilježavanje Dana općine Gornji Kneginec i zaštitnice župe sv. Marije Magdalene.
Istog dana, u 17 sati, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, a pozivu na svečanu sjednicu odazvali su se brojni uzvanici iz političkog, kulturnog, poslovnog i društvenog života Varaždinske županije, pa i šire.
Nakon prigodnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Miroslava Bubnjarića i općinskog načelnika Gorana Kaniškog, čestitke okupljenim vijećnicima i uzvanicima uputili su gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, varaždinski župan Radimir Čačić, te saborski zastupnik Anđelko Stričak kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske.
Na svečanoj sjednici predsjednik Općinskog vijeća i općinski načelnik uručili su nagradu za iznimna dostignuća značajna za Općinu Gornji Kneginec.
Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Donji Kneginec.
Na 7. Državnom vatrogasnom natjecanju za seniorske ekipe u muškim i ženskim kategorijama ''A'' i ''B'', koje je 2016. godine održano u Puli, vatrogasci DVD-a Donji Kneginec osvojili su
Zlatnu učesničku medalju i potvrdili da ekipa spada u sam vrh najboljih ekipa u državi, a ujedno je bio i najbolji plasman od svih ekipa iz Varaždinske županije u toj kategoriji.
Općinski načelnik dodjelio je i diplomu Općine Gornji Kneginec Ivoni Satončić iz Gornjeg Kneginca, učenici Gospodarske škole Varaždin, za postignute rezultate na državnom natjecanju. Ivona Satončić je ove godine sudjelovala na Državnom natjecanju iz obrazovnog sektora ekonomija, trgovina i poslovna administracija, a na kojem je osvojila 3. mjesto.