Božićni koncert ponovno ispunio dvoranu u Knegincu do posljednjeg mjesta

Božićni koncert ponovno ispunio dvoranu u Knegincu do posljednjeg mjesta

Hrvatske božićne pjesme pripadaju među najbrojnije, najraznovrsnije i najljepše pjesme. Nastajale su stoljećima, a spadaju među najstarije primjere hrvatskog stihotvorstva. Božićne pjesme odišu posebnom toplinom, daju nam osjećaj pripadnosti obitelji, ljubavi prema bližnjima i zato su uvijek rado slušane i pjevane. Upravo nas one podsjećaju da je ovo najljepši dio godine.
Tradicionalni Božićni koncert u Knegincu bio je jedinstvena prilika za sve mještane Općine Gornji Kneginec i njihove goste da poslušaju majstore na djelu i zapjevaju s njima.
Stoga su posjetitelji s ushićenjem pratili nastupe Ane Novotni, tamburaških sastava ExFakini i Taliri, KUD-a Knegingrad, mališana dječjeg vrtića Bubamara, Tene Kramar, Dominika Pofuka i Josipa Levatića, Damjana Ivanjka i Leona Kroga, Zbora Runolist, tamburaškog sastava Lajk, Jana Boraka, ženskog vokalnog sastava Kneginje, Lucerne i Kaliope, te pjevačkih zborova Podravina i Sv.Marija Magdalena.
S obećanjem kako će Božić spremiti u svoje srce i živjeti djela i poruke Božića svakoga dana, izvođači i publika zakazali su ponovni susret dogodine.