Po šesti puta festival „Poišči kaj“ raspjevao Kneginec

Po šesti puta festival „Poišči kaj“ raspjevao Kneginec

Tak je lepe kaj ste znova došla...Kaj rad nas dug ste prešli pot
Kak da ste nam hižu sim donesli, Još samo popevku da nam je čut.

I ove je godine naša zadaća bila ista, da nam dragi kaj još jednom dotakne dušu i ostane na trajni spomen.
Posjetitelji su ovoga Uskrsnoga ponedjeljka imali priliku uživati u nastupima naše mještanke Tene Kramar čiji glazbeni izričaj pratimo već dugi niz godina i koju uvijek rado slušamo i glazbenih Praćene vodstvom mentorice Antonije Bobek, nastupile su Daria Ivanjko i Paula Bobek. umjetnika, uz pratnju članova tamburaškog orkestra Varaždinske glazbene udruge.
Svoj vedar i dobar kneginečki duh tiho i nenametljivo, već dugi niz godina, ugrađuje i oblikuje rječju i glazbom, za nas, za Kneginec, naša Antonija Bobek.
Ništa nas ne može toliko razveseliti, pokrenuti i motivirati kao dječje folklorno stvaralaštvo, te su praćeni budnim okom svojih voditelja Damira Vuka i Petra Jezidžića nastupili fokloraši KUD –a Knegingrad .
Praćeni dječjom spontanošću i bezgraničnom maštom na koje ih potiču voditeljice Branka Ptiček i Jelena Neuberg, imali smo čast gledati i nastup mališana dječjeg vrtića Bubamara.
Publiku je osobito raspjevao Adam Končić, svestrani akademski glumac zagrebačkog kazališta „Komedija“, dobitnik brojnih glumačkih i pjevačkih nagrada, organizator glumačkog festivala u Krapini, a prije svega izvorni zagorski umjetnik, sin Zagorja.
Na festivalu su gostovale i ŽVS-a Allegre koje radost i pozitivnost života doživljavaju glazbom; vrhunski glazbenici i majstore dobrog štimunga, TS Taliri; nositelji drevnih i modernih tradicija od kojih baštinimo duhovnu i svjetovnu glazbu, Župni zbor sv. Marije Magdalene. Uigranost, spontanost i vještu interpretaciju donijeli su nam članovi Tamburaškog sastava Stari zajci.
Činjenicu kako „kaj“ ne pronalazimo samo u zagorskim i međimurskim pjesmama, već i u naivnoj umjetnosti, Galovićevoj poeziji, žuboru Drave i širokoj podravskoj duši, ponovno su nam pokazali dragi gosti iz Centra svijeta, članovi MPZ-a Podravina.
Nastupile su i promicateljice kulturne baštine i neizostavne sudionice mnogobrojnih manifestacija, ŽVS klapa Lucerne.
Kraj je bio rezerviran za domaće plemkinje, raspjevane i razigrane, a opet dovoljno jednostavne i jedinstvene ŽVS Kneginje.
S porukom i željom kako nas kajkavska riječ nikada ne bi trebala prestati inspirirati jer je ona zov rodne grude, zakazan je novi susret dogodine.