Održana 78. izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Donji Kneginec

Održana 78. izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Donji Kneginec

Protekle subote 27. siječnja 2018. godine članovi DVD-a Donji Kneginec održali su svoju 78. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine. Uz velik odaziv članova Društva, sjednici su bili nazočni i općinski načelnik Goran Kaniški, zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika Zdenko Lacković, predsjednik VZO Gornji Kneginec Matija Lukinec, zapovjednik VZO Gornji Kneginec Mario Grabar, direktor Knekoma Mladen Vugrinec, direktor tvrtke Aris d.o.o. Ivan Vindiš, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata klub Kneginec, Udruge voćara i vinogradara Varaždinbreg, Udruge umirovljenika Gornji Kneginec, kao i predstavnici Kneginečke udruge mladih, zatim vatrogasci iz DVD-a Kneginec Gornji, Lužan Biškupečki, Varaždinbreg, Gornji Kučan i Zbelava.
Izvješće o radu podnio je zapovjednik Mihael Magdić uz pomoć multimedijske prezentacije čime je sve prisutne upoznao s najvažnijim aktivnostima Društva. Okosnica 2017. godine je bila izgradnja novog modernog vatrogasnog doma vrijednog 1.4 milijuna kuna, koji je trenutno u završnoj fazi te se vrlo skoro očekuje i službeno otvorenje. U natjecateljskom smislu 2017. godina se pokazala kao povijesno najbolja po rezultatima na lokalnim natjecanjima. Dvije muške-A i jedna ženska-A ekipa ostvarile su ukupno 15 nastupa na 10 različitih turnira. Svi plasmani su bili među prva tri mjesta, čime je osvojeno ukupno 18 pehara, od čega je bilo šest prijelaznih pehara za 1. mjesto. Muška A ekipa-1 srušila je sve rekorde DVD-a, osvojivši sva prva mjesta i tek jedno drugo mjesto ono na otvaranju sezone. Osim toga postignut je rekord u izvođenju vježbe od 30 sekundi na natjecanju. Prvi prijelazni pehar koji ostaje u trajnom vlasništvu osvojen je na kupu DVD-a Zbelava nakon što je ova ekipa tamo tri godine zaredom bila prva. Ženska ekipa ponovno je oformljena nakon 16 godina te je u svojoj prvoj sezoni osvojila tri prva i dva druga mjesta od čega i jedan prijelazni. Vatrogasna postrojba obavila je ukupno 16 aktivnosti, od čega 3 intervencije po obrascu VP-1 i 13 aktivnosti po obrascu VP-2. Za uspješno obavljanje intervencija bitna je i opremljenost pa je Društvo nabavilo raznu vatrogasnu opremu u vrijednosti oko 26 tisuća kuna.
Nakon podnesenih godišnjih izvješća i usvajanja godišnjeg Plana rada i Financijskog plana za 2018. godinu, napravljene su manje kadrovske promjene, te je novi član Upravnog odbora postao Benedikt Pofuk, dok je za novog predsjednika Nadzornog odbora imenovan David Pofuk.
Na samom kraju sjednice uručena su priznanja i zahvalnice. Spomenicu za 50 godina aktivnosti primio je Antun Vuk, dok su spomenice za 10 godina aktivnosti dobili Karlo Prahić, Zoran Roško i Marko Prahić. Zahvalnice su uručene i sponzorima, a to su u 2017. godini bili Roško Interijeri (vl. Zoran Roško), Auto-Neno d.o.o. Gornji Kneginec i Lexi 2 trgovina Donji Kneginec. Nakon službenog dijela sjednice nastavljeno je prigodno druženje uz glazbeni sastav Alfa Band.

Galerija slika