Održana 95. sjednica Skupštine DVD Kneginec Gornji

Održana 95. sjednica Skupštine DVD Kneginec Gornji

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kneginec Gornji održalo je 02.ožujka svoju 95. godišnju izvještajnu, ujedno i izbornu, sjednicu Skupštine u društvenom domu u Turčinu. Na sjednici su uz mnogobrojne članove društva prisustvovali i predstavnici drugih vatrogasnih društava, članovi udruga, te gosti i uzvanici među kojima su bili načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški te njegov zamjenik Robert Đuranec, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić i predsjednik VZO Gornji Kneginec i član predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Matija Lukinec. Prisutne je pozdravio predsjednik društva Davorin Cvek koji je nakon uvodnog dijela Skupštine pomoću prezentacije iznio izvješće o radu DVD-a Kneginec Gornji u prošloj godini.
Tako se između ostalog moglo čuti da je vatrogasna postrojba društva sudjelovala na 44 intervencije i drugih aktivnosti, dok su članovi društva ukupno sproveli 396 raznovrsnih aktivnosti iz područja vatrogasne djelatnosti.Natjecateljska ekipa sudjelovala je na 2 vatrogasna natjecanja. Nabavljena je vatrogasna oprema u vrijednosti od 142 tisuće kuna. Sprovedeno je 14 akcija iz domene vatrogasne preventive, a promidžba društva vršena je putem klasičnih medija i društvenih mreža.
Sustavno i ujednačeno uvježbavanje pripadnika operativne postrojbe DVD-a Kneginec Gornji temelj je djelotvorne vatrogasne službe te se stoga i u 2018. godini vršila obuka istih organizacijom 43 interna stručna predavanja i 10 operativnih vježbi.
Manifestacija Dan otvorenih vrata uzorno je organizirana za mnogobrojnu pridošlu djecu i mještane Kneginca koji su uputili riječi čestitke i potpore članovima društva na izvrsnoj organizaciji. Operativni članovi postrojbe posjetili su i vatrogasni sajam Heavy Rescue 2018 u Ljubljani na kojem je prezentirana najmodernija vatrogasna oprema i tehnika, te načini spašavanja ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama.
Nakon izvještaja o radu podnesena su izvješća o izvršenim intervencijama, financijskom poslovanju, radu Nadzornog odbora te je potom iznesen i prijedlog Programa rada i financijski plan Društva za 2019.godinu.Nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge, te su članovi skupštine jednoglasno usvojili izvješća za prošlu godinu i planove za 2019.godinu.
Skupština je imenovala Vjekoslava Vugrinca za obnašatelja dužnosti zapovjednika vatrogasne postrojbe Društva, dok je za njegovog zamjenika izabran Kristijan Benčić.
Svim članovima Društva pozdravne riječi, riječi zahvale, potpore i čestitke uputili su probranim riječima načelnik Općine Goran Kaniški kao i uvaženi gosti i uzvanici.
Pri samom kraju sjednice Skupštine uručene su zahvalnice donatorima i Općini Gornji Kneginec koja vjerno prati društvo u projektima na čemu im je Društvo izuzetno zahvalno.
Na samom kraju sjednice Skupštine upućena je zahvala za hrabrost i odanost humanosti od strane Upravnog odbora svim članicama i članovima Društva koji su nošeni zajedništvom zdušno obavljali sve poslove iz domene vatrogastva u prošloj godini i doprinjeli da vatrogastvo u Knegincu živi punim plućima. Po izvještajnom dijelu Skupštine nastavljeno je zajedničko druženje uz prigodni domjenak, glazbu i gosta iznenađenja Štefa z biciklinom koji je stand-up nastupom do suza nasmijao i zabavio prisutne članove i goste. Vatru gasi, brata spasi!

Galerija slika