Prostorije za rad Udruge umirovljenika

Prostorije za rad Udruge umirovljenika

Osim isplaćenih prigodnih jednokratnih naknada-„uskrsnica“ u iznosu od 150 kuna svim umirovljenima s područja općine, članove Udruge umirovljenika Općine Gornji Kneginec razveselilo je i ustupanje na trajno korištenje prostorija u zgradi na Trgu hrvatskih branitelja u Gornjem Knegincu.
Prostor koji je Općina Gornji Kneginec ustupila Udruzi umirovljenika na trajno korištenje površine je 50 kvadratnih metara, a sastoji se od dvije prostorije i zasebnog sanitarnog čvora.
U kompletnu rekonstrukciju, uređenje i opremanje prostorija za rad Udruge umirovljenika uloženo je ukupno 187 tisuća kuna, od čega je 110 tisuća osigurala Općina Gornji Kneginec, a
sa 77 kuna uključilo se i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
U navedenim prostorijama koje su opremljene sadržajima za odvijanje društvenih i rekreativnih aktivnosti, odvijati će se aktivnosti kneginečkih umirovljenika kojih je svakim danom sve više, te upravo navedena udruga prednjači po broju članova i realiziranih aktivnosti.
Prostorije su prigodnim presijecanjem vrpce, u ponedjeljak, 15.travnja, otvorili općinski načelnik Goran Kaniški i predsjednik Udruge umirovljenika Ivan Medved.