80. sjednica Skupštine DVD-a Donji Kneginec

80. sjednica Skupštine DVD-a Donji Kneginec

U subotu, 1. veljače u Društvenom domu Donji Kneginec održana je 80. redovna i izvanredno izborna sjednica Skupštine na kojoj je uz standardno podnošenje godišnjih izvještaja biran i novi predsjednik DVD-a. Sjednica, koju je vodio dosadašnji predsjednik Damir Vuk, započela je hrvatskom i vatrogasnom himnom te minutom šutnje za sve preminule i poginule vatrogasce i hrvatske branitelje.

Nakon izabranih radnih tijela Skupštine iscrpan izvještaj o radu u protekloj godini podnio je zapovjednik Mihael Magdić. Protekla 2019. godina bila je u znaku velike aktivnosti četiriju natjecateljskih ekipa, koje su odradile velik broj vježbi te ukupno 30 nastupa na vatrogasnim natjecanjima. Posebno treba istaknuti nastup na županijskom natjecanju sa sve četiri ekipe, kao i nastup muške MA-1 ekipe na 14. Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice gdje su s osvojenim 2. mjestom osigurali direktan plasman na državno natjecanje. Osim toga puno vremena je utrošeno na sve ostale aktivnosti koje su nužne za opstojnost vatrogasnog društva, a u temeljnoj zadaći vatrogasne operative, vatrogasna postrojba je odradila ukupno 23 aktivnosti, od čega 11 vatrogasnih intervencija, te 12 ostalih aktivnosti vatrogasne postrojbe. Kako bi bili spremni za intervencije postrojba je također redovito održavala i nastavu ukupno 19 puta kroz godinu, a od čega četiri puta zajednički s ostalim Društvima VZO Gornji Kneginec. Također valja spomenuti kupnju skupe vatrogasne opreme, gdje su u iznosu od 18.000 kuna kupljena 2 nova kompleta izolacijskih aparata Dräger za gašenje požara u zatvorenim prostorima, što je Društvo tek sada uspjelo kupiti nakon mnogo godina.
Na sjednici je također podneseno i financijsko izvješće za 2019. godinu od strane blagajnika Filipa Pofuka, zatim izvješće Nadzornog odbora od strane Davida Pofuka, dok je prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana i plana rada za 2020. godinu podnio Matija Lukinec. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena od strane Skupštine.
U izbornom dijelu Skupštine dugogodišnji predsjednik Damir Vuk nakon 20 godina prepustio je dužnost predsjednika DVD-a mlađim snagama. Damir Vuk naravno i dalje ostaje aktivan član Društva, te će svojim znanjem i iskustvom i dalje doprinositi boljitku Društva u skladu sa svojim mogućnostima. Odlukom članova za novog predsjednika je izabran dosadašnji zamjenik Matija Lukinec, dok je za novog zamjenika predsjednika izabran Filip Pofuk. Slijedom ovih promjena biran je i novi član Upravnog odbora, nova osoba za zastupanje Društva, kao i novi predstavnik u Predsjedništvu i Skupštini VZO Gornji Kneginec.
Čestitke novim dužnosnicima, kao i pohvale na rad Društva izrekli su i mnogi gosti. Na sjednici su bili prisutni općinski načelnik Goran Kaniški, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić, predsjednik VZO Gornji Kneginec Matija Lukinec, zapovjednik VZO Gornji Kneginec Vjekoslav Vugrinec, kao i direktor Knekoma Mladen Vugrinec.
Od vatrogasnih gostiju prisutni su bili članovi DVD-a Kneginec Gornji, DVD-a Varaždinbreg, DVD-a Lužan Biškupečki, DVD-a Kučan Gornji, DVD-a Sveti Ilija i DVD-a Vrtlinovec, kao i pripadnici ostalih općinskih udruga i to UDVDR klub Gornji Kneginec, Udruga voćara i vinogradara Varaždinbreg, Udruga umirovljenika Kneginec te Kneginečka udruga mladih.
Krajem 2019. godine nekoliko članova završilo je osposobljavanje za bolničara, odnosno specijalnost prve pomoći u vatrogastvu, pa su tom prigodom trojici članova i dvjema članicama uručena uvjerenja o navedenoj osposobljenosti.
Na samom kraju sjednice uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i uzvanicima, prije svega Općini Gornji Kneginec i Damiru Vuku, zatim Igoru Furjanu i Ani Zorman, te članovima muške MA-1 natjecateljske ekipe, kao i zahvalnice sponzorima: Pegi d.o.o., EMS d.o.o., RD Systems d.o.o. i Trockenbaubetrieb Tomislav Kaniški. Društvo se zahvalilo i kuharu Ivanu Bujancu na pripremi prigodnog domjenka. A kao malo iznenađenje na kraju ženska natjecateljska ekipa uručila je zahvalnice svojim voditeljima za svu potporu i vođenje, prije svega Filipu Pofuku i Jurici Bajzu, kao i zapovjedniku Društva Mihaelu Magdiću.

Galerija slika