ŠRD Ostriž održao skupštinu

ŠRD Ostriž održao skupštinu

U nedjelju, 16. veljače održana je godišnja skupština Športsko ribolovnog društva Ostriž. Na skupštini je napomenuto da je prošla sezona bila uspješna.
Od važnijih događaja koji su se održavali na kneginečkim ribnjacima, u organizaciji od strane ribolovnog društva ili kroz podršku drugim udrugama, vrijedi spomenuti paljenje Vuzmenke povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, sportske igre povodom Dana općine (natjecanja u pikadu, gađanju zračnom puškom, bacanju kolutova i visećoj kuglani), Kneginečku biciklijadu i likovnu koloniju „Kneginščijada 2019". Krajem prošle godine ribiči ponovo sudjelovali na tradicijskom sajmu „Veseli Kneginec,“gdje su članovi društva društva ispekli 60 kg raznovrsne slatkovodne ribe i besplatno ih podijelili posjetiteljima, dok se druga ekipa natjecala u kuhanju gulaša.
Uz spomenuta događanja, SRD „Ostriž“ Kneginec je organizirao i različita natjecanja u ribolovu: lov na plovak, feeder, te šaranski kup. Sva natjecanja su privukla veliki interes i odaziv ribiča, čak i izvan naše županije.
Članovi društva, kao i ribiči sistema "Ulovi i pusti" i prošle su godine ulovili nekolicinu lijepih primjeraka šarana od 10-15 kg, a ribočuvar Božo Cikač ulovio je i soma od 20 kg.
Društvo je već poribilo ribnjake za nadolazeću ovogodišnju ribolovnu sezonu, i to ne samo sa manjim primjercima riba, već i kapitalnim primjercima šarana za sistem športskog ribolova "Ulovi i pusti".