Izvješće s 15. izvještajnog Sabora

Izvješće s 15. izvještajnog Sabora

Udruga Dragovoljaca i Veterana Domovinskog Rata Gornji Kneginec održala je 15. Izvještajni Sabora. Sve je počelom je državnom himnom, a nakon toga minutnom šutnje odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima.
Predsjednik Boris Ocvirek pozdravio je skup, sve bratske braniteljske udruge s područja Varaždinske županije, Podružnicu Varaždinske županije, Ogranak Varaždin, Klubove Sračinec, Trnovec, Vinicu, Petrijanec, i Jalševec, udrugu branitelja iz Vidovca te udrugu branitelja iz Goričana. Isto tako, pozdravio je prijateljske udruge s područja Općine Gornji Kneginec: DVD Gornji Kneginec i Udrugu vinogradara, te predsjednika općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, Miroslava Bubnjarića.

Izvješće o radu UDVDR podnio je predsjednik Boris Ocvirek, financijsko izvješće blagajnik Damir Petrić, izvješće Nadzornog odbora dopredsjednik Ivan Keretić, a Suda časti predsjednik Tomo Erjavec.

Predsjednik Boris Ocvirek podnio je plan rada za 2015. godinu gdje je kao najvažniju zadaću iznio dovršetak radova na Športsko-rekreacijskom centu Mozdernjak a cilj je da se on svečano otvori najkasnije do Dana pobijede i Dana domovinske zahvalnosti 05.08.2015.godine a Općina Gornji Kneginec pomoći će da se to što prije ostvari.
U jesen slijedi Biciklijada od Vinice do Banjščine koja će obilježiti Varaždinske dane rata. Put biciklijade voditi će od Vinice gdje je oformljena 5. Bojna 1.A brigade Tigrovi, preko barutane gdje je bilo prvo postrojavanje 104. brigade, pa preko Petrijanca i Sračinca do Memorijalo-rekreacijskog centra Varaždin (bivša vojarna Optujska. Nastavak puta biti će preko varaždinske zračne luke koja je bila raketirana 1991., pa prema Trnovcu. Put će biti završen u Knegincu, točnije na Haliću u TRC Gora gdje će se organizirati ručak i druženje svih sudionika biciklijade. Ovaj projekt odraditi će zajedno u suradnji s braniteljima iz Vinice, Petrijanca, Sračinca, Varaždina i Trnovca.

Na Saboru su podjeljena priznanja i zahvalnice a dodijeljeno je priznanje i najaktivnijem članu Stjepanu Knapiću.