Uspješan nastup DVD-a Donji Kneginec u Puli

Uspješan nastup DVD-a Donji Kneginec u Puli

U subotu, 1. listopada na stadionu „Uljanik“ u Puli završeno je VII. Državno vatrogasno natjecanje za seniorske ekipe u muškim i ženskim kategorijama ''A'' i ''B''. Pravo nastupa na državnom natjecanju imale su ekipe koje su na županijskom natjecanju osvojile neko od prva tri mjesta, gdje je DVD Donji Kneginec zastupao Općinu Kneginec i Varaždinsku županiju u najjačoj kategoriji-muški ''A''. Na samom natjecanju kroz sve kategorije nastupalo je ukupno 221 natjecateljsko odjeljenje, odnosno ukupno 2.210 vatrogasaca.
Ovogodišnje državno natjecanje je bilo specifično jer je po prvi puta uvedena samo jedna vježba na natjecanju (što nosi veći rizik), uz mogućnost treninga dan ranije, te dužim B cijevima koje su umjesto 15 bile duge 20 metara (što donosi puno više trke na stazi). Samo natjecanje je započelo u petak, 30. rujna sa pripremnim treningom za sve ekipe, da bi završilo u subotu 01. listopada sa službenim dijelom koji se bodovao za konačni poredak.
Vatrogasci DVD-a Donji Kneginec svoju vježbu na natjecanju izveli su za 35.50 sekundi, ali nažalost uz jednu malu grešku koja je produžila vrijeme vježbe, odnosno donijela je kaznenih pet sekundi. Štafetnu utrku na 400 metara s preprekama odtrčali su glatko za 56.66 sekundi te su time osvojili odlično 14. mjesto u konkurenciji od 58 ekipa iz cijele Hrvatske. Ovakav plasman donio je ekipi zlatnu učesničku medalju i potvrdio da ekipa spada u sam vrh najboljih ekipa iz cijele Hrvatske, a ujedno je ovo bio i najbolji plasman od svih ekipa iz Varaždinske županije u toj kategoriji. Uz izveden jedan od najbržih usisnih vodova te poneseni gromoglasnom podrškom i hukom navijača s tribina zamalo je osvojeno jedno od prvih pet mjesta koja vode na vatrogasnu olimpijadu. No, nažalost za mrvicu je ponestalo sportske sreće te je spomenuta greška iz ruku otela odlazak na međunarodnu vatrogasnu olimpijadu iduće godine u Austriji.
Ekipa je cijelo vrijeme imala ogromnu podršku, pa je tako i na samo natjecanje stigao puni autobus navijača u pratnji općinskog načelnika Gorana Kaniškog. Velika zahvala svim navijačima koji su bodrili ekipu u velikom broju, a posebno roditeljima, braći, sestrama i djevojkama.
Ovim putem ekipa se zahvaljuje Općini Gornji Kneginec na čelu sa općinskim načelnikom Goranom Kaniški, VZO Gornji Kneginec, VZŽ Varaždinske županije, TTI d.o.o., Bonac d.o.o., Aris d.o.o., Zlatarna Tina vl. Kol Paluca, Autoprijevoznik Ivica Picek, Roško Interijeri vl. Zoran Roško, Tiskara Mimi Ivanec, OPG Mikić, Trgovina Lexi 2, UO Zlatne gorice, Zlatku Prahiću i Danijelu Grabaru.

Galerija slika