Osnivačka skupština udruge Agro Kneginec

Osnivačka skupština udruge Agro Kneginec

Sukladno inicijativi zainteresiranih malih proizvođača koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom, u Gornjem Knegincu održana je u srijedu, 01.veljače, osnivačka skupština Udruge „Agro Kneginec“. Za predsjednika udruge izabran je Igor Lukinec, za dopredsjednika Matija Hofman, dužnost tajnika obnašati će Rudolf Deriš, a za članove Izvršnog odbora izabrani su Nikola Sačić i Mario Ivković.
Na skupštini su izabrani i članovi Nadzornog odbora Mario Horvat, Robert Kaniški i Nenad Pintarić, te likvidator udruge Boris Lacković.
Udruga Agro Kneginec osnovana je s ciljem zajedničkog nastupa članova na tržištu poljoprivrednih proizvoda prema otkupljivačima i dobavljačima repromaterijala, a sve u cilju ostvarivanja povoljnijih uvjeta kupnje i prodaje. Na skupštini je također istaknuto da će članovi udruge kontinuirano provoditi edukacije, organizirati edukativne posjete poljoprivrednim sajmovima, te organizirati stručna predavanja u svrhu uvođenja suvremenih agrotehničkih mjera u proizvodnji i povećanja kvalitete poljoprivrednih proizvoda.
Skupštini su prisustvovali zamjenik načelnika Robert Đuranec i općinski načelnik Goran Kaniški koji je podržao osnivanje udruge, te naglasio potrebu da Općina ima ovakvu strukovnu udrugu i napomenuo da u proračunu Općine postoje osigurana sredstva za poljoprivredu koje udruga može koristiti za realizaciju svojih programa.

Galerija slika