Održana skupština DVD Lužan Biškupečki

Održana  skupština DVD Lužan Biškupečki

U prostorijama društvenog doma Lužan Biškupečki održana je 36. izborno - izvještajna sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lužan Biškupečki.
Izvješće o radu podnio je tajnik društva Kornelio Gerić, koji je prisutne upoznao sa aktivnostima Društva, te sa uspješno realiziranim programima u protekloj godini i četverogodišnjem mandatnom razdoblju.
U izvješću je istaknuto kako društvo svoje članove redovito osposobljava i usavršava za vatrogasna zvanja i specijalnosti, realizira programe poticanja najmlađih uzrasnih kategorija za vatrogastvo, prilikom čega su se koristila raspoloživa sredstva i oprema u raznim pokaznim vježbama.
Društvo je izabralo novo rukovodstvo u čijem će narednom mandatnom razdoblju dužnost predsjednika ponovo obavljati Zoran Horvatić, dužnost zapovjednika Marijan Đuranec, a tajnika Kornelijo Gerić, dok je za spremištara izabran Goran Golubić.
Na sjednici je posebno istaknut događaj kojim je obilježena 35. godišnjica djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva, svečanom sjednicom dana 18. rujna 2016. godine, gdje je predsjednik društva Zoran Horvatić od strane općinskog načelnika Općine Gornji Kneginec, Gorana Kaniškog svečano primio ključeve vatrogasnog kombi vozila Opel Vivaro, u vrijednosti 90.000,00 kn, koje je izrazito potrebno za obavljanje djelatnosti Društva.
Svečanu sjednicu također je obilježila i primopredaja vatrogasne zastave Društva, kao simbol časti i pripadnosti vatrogasnoj zajednici.
Sjednici skupštine bili su prisutni općinski načelnik Goran Kaniški, zamjenik Robert Đuranec, zapovjednik VZO Mario Grabar, predstavnici ostalih DVD-ova koji djeluju na području Općine te predstavnici mjesnog odbora Lužan Biškupečki.

Galerija slika