Održana 93. izborno-izvještajna Skupština DVD Kneginec Gornji

Održana 93. izborno-izvještajna Skupština DVD Kneginec Gornji

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kneginec Gornji održalo je 11. ožujka 93.redovnu, a ujedno izborno-izvještajnu sjednicu Skupštine u društvenom domu u Gornjem Knegincu. Na sjednici su uz mnogobrojne članove društva prisustvovali i predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava, članovi udruga, te gosti i uzvanici među kojima su bili načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški te njegov zamjenik Robert Đuranec, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić i član predsjedništva VZVŽ Stjepan Šinko. Prisutne je pozdravio predsjednik društva Davorin Cvek koji je nakon uvodnog dijela Skupštine iznio izvješće o radu DVD-a Kneginec Gornji u protekle četiri godine. Tako se između ostalog moglo čuti da je vatrogasna postrojba društva sudjelovala na 223 intervencije i drugih aktivnosti dok su članovi društva ukupno sproveli 1656 raznovrsnih aktivnosti iz područja vatrogasne djelatnosti. Natjecateljska ekipa sudjelovala je na 18 natjecanja i osvojila 11 pehara. Nabavljena je vatrogasna oprema u vrijednosti od 280.742,00 Kn. Sprovedeno je 36 akcija iz domene vatrogasne preventive, a promidžba društva vršena je putem klasičnih medija, društvenih mreža, letaka i usmene predaje. Kako bi postrojba držala korak s razvojem novih vatrogasnih tehnologija organizirano je 10 prezentacija moderne vatrogasne opreme, a uz to su se redovno pratila i vatrogasna događanja u zemlji i svijetu. Osobito puno truda uloženo je u razvoj učinkovite vatrogasne službe kako kroz internu nastavu i školovanja pa sve do pasivnih dežurstava i izrada kartica opasnosti za poslovne subjekte na području Općine Gornji Kneginec, a sve u cilju pravovremenog djelovanja prilikom nastanka izvanrednih događaja. Na dostojanstven i primjeren način društvo je obilježilo 90.godina rada i opstojnosti kroz trodnevna događanja bogatog sadržaja. Posebno su bile istaknute aktivnosti oko projekta izgradnje novog modernog Vatrogasnog doma Kneginec koji je pred realizacijom te nabave novog navalnog vatrogasnog vozila koje bi zadovoljilo izvršavanje sve kompleksnijih zadataka na kojima može doći do naglih promjena situacija na mjestu događaja. U društvu danas djeluje 85 članica i članova koji su uvijek spremni da snažno i odvažno odgovore na sve izazove današnjice kako bi bili na spas sumještanima, jer je vatrogascu najveća blagodat nekome pomoći, a u tome se ujedno i vidi ljudska veličina.
Društvo je izabralo novo rukovodstvo u čijem će idućem mandatnom razdoblju dužnost predsjednika ponovno obavljati Davorin Cvek. Za zapovjednika vatrogasne postrojbe izabran je Mario Grabar, za zamjenika zapovjednika Tomislav Šestak, a za tajnika Igor Cvek. U Upravni odbor još su izabrani Jurica Đurđek, Danijel Paska, Marko Cvek, Marko Zorko i Laura Levatić.
U daljnjem tijeku sjednice uručene su spomenice za 20 i 10 godina vjernosti društvu, uvjerenja o završenom osposobljavanju te zahvalnice donatorima i Općini Gornji Kneginec koja vjerno prati društvo u projektima na čemu im je društvo izuzetno zahvalno. Pri kraju sjednice gosti su čestitali društvu na njegovom uspješnom radu, a između ostalih skupu se obratio i općinski načelnik Goran Kaniški koji se zahvalio članovima i vodstvu na očuvanju vatrogasne tradicije i baštine te na pomoći koju članovi društva pružaju Općini Gornji Kneginec pri organizaciji brojnih događanja. Na samom kraju sjednice Skupštine upućena je zahvala za hrabrost i odanost humanosti od strane Upravnog odbora svim članovima društva koji su nošeni zajedništvom zdušno obavljali sve poslove iz domene vatrogastva u proteklom razdoblju i doprinjeli da vatrogastvo u Knegincu živi punim plućima.

Vatru gasi, brata spasi.

Davorin Cvek

Galerija slika