Održana 14. Zlatna kapljica

Održana 14. Zlatna kapljica

U organizaciji Udruge vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u „Zlatnim goricama“ na Banjšćini, održana je 14. izložba vina „Zlatna kapljica“, zajednička izložba vina zajednice sedam udruga vinogradara. Uz domaćine iz Udruge vinograda i voćara Varaždinbreg, na izložbi su sudjelovale udruge vinogradara i voćara „Viv-Ber“ iz Beretinca, „Mejaši“ iz Ljubešćice, „Jalžabet“ iz Jalžabeta, „Pinta“ iz Novog Marofa, „Grozdek“ iz Svetog Ilije i „Sveti Martin“ iz Varaždinskih Toplica.
Interes malih i velikih proizvođača vina, kao i potreba za stručnim ocjenjivanjem eminentnih enologa, bio je velik, te je na ocjenjivanje predano ukupno 343 uzorka vina, od čega su 64 uzorka nagrađena zlatom, 206 srebrom, a 52 uzoraka brončanim odličjem, te su dodijeljena i dva priznanja.
Nakon svečanog otvaranja izložbe,u drugom dijelu programa održana je tombola na kojoj su podijeljene 64 nagrade koje su sponzorirali donatori izložbe, a druženje je nastavljeno uz domjenak i tamburaški sastav „Vesela kapljica.“ Svečanom otvorenju izložbe i druženju nazočili su općinski načelnik Goran Kaniški i njegov zamjenik Robert Đuranec.

Galerija slika