18. izvještajni Sabor UDVDR –a - Kluba Gornji Kneginec

18. izvještajni Sabor UDVDR –a -  Kluba Gornji Kneginec

U subotu 27. 01. 2018. godine u društvenom domu u Turčinu održan je 18. Izvještajni Sabor UDVDR-a Klub Gornji Kneginec. Nakon intoniranja himne odana je počast minutom šutnje, svim poginulim i preminulim braniteljima, kao i suborcu i prijatelju Milanu Mići Končaru iz Lipika koji je pokopan na taj dan. U uvodnom dijelu Sabora nazočnima se obratio predsjednik Udruge Boris Ocvirek koji je pozdravio predstavnike srodnih braniteljskih udruga iz Varaždina, Sračinca, Vinice, Petrijanca, Trnovca i Jalševca, kao i prijatelje udruge, sponzore i predstavnike Općine Gornji Kneginec, općinskog načelnika Gorana Kaniškog i zamjenika općinskog načelnika Roberta Đuranca. Izvješće o proteklom jednogodišnjem radu središnjeg odbora podnio je Boris Ocvirek koji se osvrnuo na mnoge aktivnosti udruge kao što su: nastavak uređenja ŠRC Mozdernjak, obilježavanje značajnijih datuma iz hrvatske povijesti, obilazak grobišta poginulih i preminulih branitelja s područja Općine, odlazak u Vukovar, obilazak lipičko-pakračkog bojišta, 3. Biciklijada od Vinice do Varaždin Brega te humanitarne djelatnosti članova. Na Saboru su podnesena i izvješća Nadzornog odbora, Suda časti te financijsko izvješće koja su jednoglasno usvojena od nazočnih članova Udruge.
Plan i program rada za naredno razdoblje podnio je dopredsjednik Udruge, Marijan Cepanec s naglaskom na nastavku dosadašnjih aktivnosti kao što su ŠRC Mozdernjak, biciklijada i obilazak bojišnica te s intenzivnim radom na proširenju prostorija Udruge, a posebno na uređenje sanitarija, rekreativne prostorije i buduće spomen sobe a isti je jednoglasno usvojen.
Nakon usvajanja plana i programa rada za naredno razdoblje uslijedila je pozdravna riječ gostiju. Prvi se skupu obratio predsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije, Branko Družinić koji je naglasio važnost zajedništva i međusobne suradnje i uvažavanje branitelja. Nastavili su se pozdravni govori Klubova srodnih braniteljskih udruga i udruga građana, te tajnika Kluba Varaždinskih branitelja Gorana Hraščanca. Na kraju se nazočnima obratio općinski načelnik Općine Gornji Kneginec, Goran Kaniški koji se zahvalio kneginečkim braniteljima na dobroj suradnji i aktivnostima kojima prezentiraju našu Općinu te obećao nastavak suradnje i pomoć u rješavanju proširenja prostorija Udruge u Turčinu.
Nakon zatvaranja radnog dijela Sabora, uslijedilo je prigodno druženje branitelja i uzvanika.

Galerija slika