Programska skupština ŽO HSS-a Varaždinske županije

Programska skupština ŽO HSS-a Varaždinske županije

U petak, 05. prosinca, u Društvenom domu Donji Kneginec, održana je programska skupština županijske organizacije HSS-a Varaždinske županije kojoj je prisustvovalo preko 200 delegata i stranačkih čelnika HSS-a.

U uvodnom dijelu nazočne je pozdravio i uputio čestitke povodom nadolazećih božićnih blagdana, predsjednik općinske organizacije HSS-a i zamjenik općinskog načelnika Općine Gornji Kneginec Robert Đuranec.

Uz delegate i brojne stranačke čelnike, na čelu s predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom, skupštini su prisustvovali i općinski/gradski vijećnici, članovi odbora općinskih/gradskih organizacija te članovi odbora asocijacija HSS-a Varaždinske županije.

Skupštinu je otvorio predsjednik županijske organizacije, dr. sc. Zvonimir Sabati, koji je pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo velikim odazivom na skupštinu. Na skupštini su svoje godišnje izvješće podnijeli predsjednik županijske organizacije dr. sc. Zvonimir Sabati, predsjednica organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce" Lidija Petrinjak, predsjednica Organizacije mladih HSS-a Sanda Golub te predsjednik Nadzornog odbora HSS-a Varaždinske županije Josip Cikač. U konstruktivnoj raspravi po podnijetim izvješćima utvrđene su smjernice za daljnji rad županijske organizacije, ali su otvorene i aktualne političke teme.

Skupštini se obratio predsjednik HSS-a Branko Hrg. U svom se obraćanju osvrnuo na aktualnu političku situaciju te na nadolazeće predsjedničke izbore u kojem je pozvao članstvo HSS-a da izađu na izbore i podrže našu zajedničku kandidatkinju za predsjednicu, Kolindu Grabar Kitarovć. Kritizirao je Zakon o državnom poljoprivrednom zemljištu naglasivši kako se propusti vide već kod provođenja prvih natječaja. Zakon je loš i obistinjuju se upozorenja da će OPG-i ostati bez zemlje, a zemlju u zakup dobiti veliki poljoprivredni sustavi, što će rezultirati gašenjem proizvodnje i života na tim područjima.