Tour of Croatia - obavijest o prolasku kroz Općinu Gornji Kneginec

Tour of Croatia - obavijest o prolasku kroz Općinu Gornji Kneginec

S namjerom promocije Hrvatske kao turističke destinacije, organizira se međunarodna biciklistička utrka „Tour of Croatia – race through natural beauty" koja će se voziti hrvatskim cestama u razdoblju od 22. do 26. travnja 2015. godine. Utrka koja će se svakog dana izravno prenositi na nacionalnoj televiziji te Eurosportu vozi se od Makarske preko Splita, Šibenika, Zadra, Plitvičkih jezera, Rijeke, Istre te završava posljednjom etapom koja će se voziti od Svetog Martina na Muri do Zagreba. Na trasi dugačkoj skoro 900 kilometara ovaj vrhunski sportsko- turistički događaj okupiti će 20 svjetskih profesionalnih biciklističkih ekipa sa više od 160 natjecatelja.
Posljednja peta etapa prolazi i kroz Općinu Gornji Kneginec, u nedjelju 26. travnja 2015. godine. Start etape je u Toplicama Sv. Martin s početkom u 10:46 sati, a prolazak biciklističke karavane kroz Općinu Gornji Kneginec očekuje se između 12:15 i 12:30 sati.
Etapa kroz općinu prolazi sljedećim ulicama: Ulica Mostečka u naselju Varaždin Breg, Toplička i Kolodvorska ulica u Gornjem Knegincu te kroz Turčin Kolodvorskom ulicom (pokraj Trga dr. Franje Tuđmana) i Ulicom Vladimira Nazora, u smjeru Ivanca.
Napominjemo kako će staza kojom prolaze biciklisti biti osigurana od strane policijskih službenika koji će regulirati promet na samoj dionici.
S obzirom na to da se utrka snima iz zraka i kroz ulice, ovaj događaj ujedno je i odlična prilika za promociju. Na prijedlog organizatora utrke upućujemo poziv lokalnim biciklističkim i drugim udrugama, fotografima i navijačima kako bi ukrasili ulice, organizirali kreiranje nekog prigodnog simbola koji bi se mogao snimiti i slično.